•  

    050-372-52-22

  •  

    zakaz@ds-autodistribution.com.ua

Відомі колодки під знайомою маркою

Компанія FSO autoparts, вже відома на нашому ринку завдяки якісним амортизаторам однойменної марки, тепер представляє гальмівні колодки. Як і у випадку з амортизаторами, виробленими на європейських заводах, що раніше належали одному зі світових лідерів, FSO autoparts не приховує походження колодок під своїм брендом.

За великим рахунком, представлені колодки також вже добре знайомі українському ринку, адже з Польщі їх епізодично завозили під маркою виробника, а саме - TOMEX. Високі характеристики і стабільність якості - єдина відповідь на постійно зростаючі вимоги ринку. На заводі TOMEX особливе значення надається належним характеристикам матеріалів і сировини, одержаних від надійних постачальників, а також використання у виробничому процесі найсучаснішого обладнання та технологій.

У виробництві використовуються компоненти фрикційних сумішей і матеріали якомога більш високої якості, що підтверджується відповідними сертифікатами виробників, які крім цього були перевірені і кваліфіковані спеціалістами TOMEX. Кожна поставка проходить лабораторні дослідження з метою підтвердження якості.

Технологічний процес контролюється спеціально розробленою комп'ютерною системою, здатною помітити і виключити помилку на кожному етапі виробництва. Система дозволяє контролювати кожну гальмівну колодку протягом всього виробничого циклу таким чином, щоб вона виготовлялася відповідно до еталонних параметрів.

У лабораторії підприємства постійно проводяться дослідження технологічних складів і виготовлених з них колодок. Випробовуються також нові компоненти для фрикційних матеріалів, клеї і т.п. Лабораторія оснащена обладнанням, необхідним для проведення всіх основних тестових випробувань, в тому числі на: зрушення (сколювання), стисливість, приріст товщини колодки, щільність а також основні фізико-хімічні дослідження компонентів і готових складів.

Інші дослідження проводяться в RDW Testcentrum Lelystad в Голландії, де проводяться також дорожні тести на випробувальному треку, яким приділяється велика увага. Використовуються «Карти дорожніх випробувань», в яких реєструються параметри колодок до, в процесі і після експлуатації. Всі дані, а також зауваження випробувачів ретельно реєструються і аналізуються з метою удосконалення виробів.

Новим рішенням у виробничому процесі є розробка спеціальної структури фрикційного матеріалу, завдяки якій час пресування скоротився майже наполовину при збереженні високих параметрів якості. Теплова обробка верхнього шару фрикційного матеріалу, так званий scorching, дозволяє досягти високої ефективності гальмування відразу ж після установки колодок. А також скорочує до мінімуму можливий шум, що виникає при притисненні колодки до диска.

Турбота про якість виробів підтверджується сертифікатом ISO 9001, який TOMEX, в якості першої приватної фірми, що виробляє гальмівні колодки в Польщі, отримала в 1998 році.